dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies jongeren haaruitval haaruitval kind

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARUITVAL BIJ KINDEREN

Haaruitval bij kinderen

Alopecia is de medische term voor haaruitval. Alopecia areata is een aandoening waarbij kale plekken ontstaan op het hoofd of op andere behaarde delen zoals baard en wenkbrauwen. In vijf procent van de gevallen valt al het hoofdhaar uit. De hoofdhuid ziet er doorgaans normaal uit (geen littekenweefsel), maar kan licht ontstoken (rood) zijn. Deze aandoening komt voor bij kinderen en jonge volwassenen. Het haar kan weer aangroeien, maar dan kunnen er elders weer kale plekken ontstaan.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Oorzaken haaruitval bij kinderen

We weten niet zo goed waarom alopecia areata - haarverlies bij kinderen ontstaat. In sommige gevallen kan alopecia areata het gevolg zijn van een auto-immuunreactie, waarbij het afweersysteem het eigen haar afstoot met haarverlies als gevolg.

Diagnose haaruitval bij kinderen

Wanneer men haaruitval bij kinderen opmerkt, raakt men vaak in paniek. Men wil natuurlijk niet dat kinderen al op zeer jonge leeftijd kaal worden. Vaak is haarverlies bij kinderen te wijten aan recente periodes van ziekte waarbij haarverlies in hogere mate vrij normaal is. Een kind is minder resistent dan een volwassene. Ook stress kan bij leiden tot haaruitval bij kinderen. Vervolgens is er het tekort aan de nodige bouwstenen voor haren die haarverlies bij kinderen kan veroorzaken.

De diagnose haaruitval bij kinderen kan gesteld worden door goed te kijken en te letten op de hoofdhuid en de omstandigheden waaronder de haarverlies bij kinderen is begonnen.

Behandeling haaruitval bij kinderen

Alopecia areata is een vorm van haarverlies die vrij frequent wordt vastgesteld bij kinderen, De haaruitval komt slechts op bepaalde plekken voor en is vrij geconcentreerd. Vaak zal na verloop van tijd het haar gewoon normaal teruggroeien. Toch kan U bij blijvende haarverlies bij kinderen best even langsgaan bij de huisdokter. Begin in geen geval middeltjes uit te proberen om haaruitval bij kinderen te herstellen. Haaruitval bij kinderen komt niet veel voor, maar kan toch ernstige gevolgen hebben voor de sociale ontwikkeling van het kind. Zij worden soms buitengesloten omdat kaalheid niet verwacht wordt bij kinderen.

Bij haaruitval bij kinderen is het belangrijk een dermatoloog te raadplegen. Als het om een relatief klein gebied gaat of als het de eerste keer is dat haarverlies bij kinderen zich voordoet, groeit het haar vaak spontaan weer aan. Dat is niet goed te voorspellen. Haaruitval bij kinderen verloopt vaak grillig. In ieder geval is het verstandig eerst te kijken hoe de haarverlies bij kinderen verloopt. Afhankelijk van de aard van de haaruitval bij kinderen kan de dermatoloog verschillende soorten behandelingen voorschrijven. Gedacht kan worden aan corticostero´den of PUVA lichttherapie. Bij ernstige haaruitval bij kinderen kan een pruik aangemeten worden.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - permanent ontharen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test