dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

STRESS EN HAARUITVAL

Inleiding Stress & Haaruitval

Stress over een langere periode of bijzonder veel stress kan leiden tot haaruitval. Oorzaak zijn verschillende neurotransmitters en andere stoffen die de haarfollikel negatief be´nvloeden.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Oorzaken haaruitval door stress

Stress verhoogt de concentratie van bepalende stoffen en daarmee het aantal zenuwvezels aan de haarfollikels. Dit leidt tot een voortijdige stop van de haargroei.

Stress en melkzuur

Tijdens stress produceert het lichaam meer adrenaline. Adrenaline wordt afgebroken tijdens zware fysieke inspanning of door de lymfeklieren. Daar de bloedcirculatie in de hoofdhuid zwak is, blijft de adrenaline hier achter. De adrenaline komt in de talgklieren terecht, waardoor er extra melkzuur wordt gevormd.

Het melkzuur beschadigt de kitsubstantie die de haarschubben aan elkaar plakken. Hierdoor gaan de schubben los zitten en worden de haren poreus en fijn. Wanneer het melkzuur in de haarwortel komt, wordt de wortelschede aangetast. Het haar laat los en valt uit of blokkeert de groei van een nieuwe haar.

Een teveel aan melkzuur zorgt er voor dat de huid gaat jeuken, plakken en dat lymfestromen blokkeren. Hierdoor wordt het stofwisselingsproces geblokkeerd en wordt de haargroei de belemmerd.

Behandeling haaruitval door stress

De eenvoudigste manier om haarverlies door stress te voorkomen, is stress geen kans te geven. Naast een juist tijdmanagement helpt voldoende slaap, waardoor het lichaam ontspannen kan. De bekendste methode voor stressafbouw is yoga en autogene training.

Ook extra voedings- en opbouwstoffen helpen. Medicamenten van zwavelhoudende aminozuren en Vitamine B leveren belangrijke opbouwstoffen voor de haargroei.

Met massage stimuleer je de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor adrenaline sneller afgevoerd wordt. Zo komt er minder melkzuur in de transpiratie terecht. Een speciale lotion (Hydrotoxa) zorgt ervoor dat de melkzuurkristallen afgebroken worden. Deze lotion kalmeert ook de huid.

Stress om slank zijn zorgt voor haaruitval

Een derde van de vrouwen boven de 25 jaar lijdt aan haarverlies. De obsessie om slank te zijn zorgt er voor dat vrouwen minder eten, waardoor ze niet de noodzakelijke voedingstoffen binnenkrijgen. De bijbehorende stress verstrekt dit proces.

Omdat je haar voor je lichaam minder belangrijk is, ontvangt het alleen voedingsstoffen als de rest van je lichaam niets meer nodig heeft. Krijg je te weinig voedingsstoffen binnen, dan blijft er niets over voor je haar en daardoor valt het uit.

Blijf altijd zorgen dat je voldoende eet en let goed op dat je veel varieert, dan krijg je de meeste voedingsstoffen binnen.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - permanent ontharen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test