dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARUITVAL BIJ MANNEN

Haaruitval bij mannen

Bij mannen begint de haaruitval meestal vooraan en kruipt als het ware omhoog naar de kruin. Er is geen vast moment waarop mensen kaal beginnen te worden en sommige mensen worden het nooit. Dit is afhankelijk van onder meer etnische afkomst en erfelijkheid.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Oorzaken haaruitval bij mannen

Haaruitval bij mannen is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mensen. Men spreekt bij haaruitval bij mannen van alopecia androgenetica. Het is belangrijk te weten dat deze vorm van haaruitval genetisch bepaald is en dat de hormonen hier een belangrijke rol in spelen bij haaruitval bij mannen. Verhoogde concentraties van testosteron kunnen leiden tot kaalheid, zelfs op jonge leeftijd. Doordat het mannelijk hormoon in hogere concentraties voorkomt tijdens en na de puberteit, is de kans op haaruitval bij mannen na deze periode erg groot, zeker als er hiervoor aanleg bestaat in de familie.

Behandeling haaruitval bij mannen

Soms kunnen mannen aan haaruitval lijden zonder dat ze genetisch voorbestemd zijn. Door stress of een tekort aan vitaminen en/of mineralen onstaat ook haaruitval bij mannen. Ontspannen door te mediteren of door gewoon ergens rustig en kalm te gaan ontspannen kan helpen om haaruitval bij mannen te beperken als stress de oorzaak is.

Haaruitval stoppen met medicatie

Dat veel mannen iets willen doen aan hun haaruitval bewijzen de verkoopcijfers van de twee belangrijkste geneesmiddelen tegen kaalheid: Minoxidil en Finasteride. Een studie bij toont aan dat tienduizend Nederlandse mannen samen 2,4 miljoen euro uitgaven aan haargroeimiddelen. Vooral kalende twintigers en dertigers zien een uitdunnende haardos niet zitten. Maar ook mannen van 50 en 60 en een enkele gepensioneerde stevent richting apotheek op zoek naar een volle haardos. Wat doen deze haargroeimiddelen en helpen ze ook?

Haaruitval en haarlotion met Minoxidil

Minoxidil is een bloeddrukverlagend middel dat, verwerkt tot een haarlotion, een haargroeibevorderend effect heeft. Het genees>middel verhoogt de doorbloeding van de haarpapil, waardoor het haarverlies tot staan wordt gebracht. Vervelend is dat, wanneer de toepassing van Minoxidil wordt gestaakt, de haren opnieuw beginnen uit te vallen.

Haaruitval en Finasteride

Finasteride is een geneesmiddel dat in hogere dosis gebruikt wordt bij prostaatvergroting. In een pilletje van 1 mg per dag wordt na een drietal maanden een effect op de haargroei zichtbaar. Maar aan finasteride zijn ook nadelen verbonden: het mag alleen door mannen geslikt worden en als je er eenmaal mee begint, dan moet je het je ganse leven blijven innemen. Verder is finasteride een middel dat goed werkt voor nog bestaande haren, maar je krijgt er geen haren bij. Op plaatsen waar iemand kaal is, zal dus geen haargroei ontstaan. Volgens een recente studie in het medisch tijdschrift Dermatology zou finasteride iets efficiŽnter zijn dan de minoxidil haarlotion.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - permanent ontharen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test