Alopecia androgenetica Alopecia areata Trichotillomanie finasteride Tractie alopecie Telogeen effluvium

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

SOORTEN HAARUITVAL

Haartransplantie is een chirurgische ingreep waarbij het volledige haarzakje wordt verplaatst om haaruitval tegen te gaan. Er zijn verschillende haartransplantatie technieken ontwikkeld voor haaruitval. Haartransplantatie wordt vooral toegepast bij personen met haaruitval volgens het mannelijk patroon

 terug naar boven

NIEUWS HAARUITVAL

Wanneer een haartransplantatie

Als er geen haargroei meer is, dan is een haartransplantatie de enige manier om echt haar te krijgen na haaruitval. Er blijft steeds een haarkrans die ongevoelig is voor dihydrotestosteron, de veroorzaker van erfelijke haaruitval. Bij een haartransplantatie worden haarfollikels vanuit deze haarrand naar een kalende plek op het hoofd verplaatst. De nieuwe haren zullen niet meer uit vallen, omdat de haarwortels ongevoelig blijven voor aantasting van dihydrotestosteron. Haaruitval wordt opgelost.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een haartransplantatie. Veel hangt af van de oorzaak van de haaruitval. Ook sommige ziektes vormen een tegenindicatie voor een haartransplantatie zoals alopecia areta en trichtillomanie. De verwachtingen van de kandidaat haartransplantatie spelen ook een belangrijke rol.

Haartransplantatie: de ingreep

Een haartransplantatie is een arbeidsintensieve behandeling. Een ingreep duurt al snel een hele dag. Een behandeling in meerdere sessies is meestal aan te bevelen bij ernstige haaruitval. Het is een poliklinische ingreep onder lokale verdoving.

Haartransplantatie: de technieken

Er zijn verschillende manieren om de haarzakjes te oogsten van de hoofdhuid.

Meestal wordt het materiaal verwerkt en opgedeeld in kleine elementen met een beperkt aantal haarzakjes.

In de huid worden gaatjes gemaakt. Het te transplanteren weefsel wordt in de openingen in de hoofdhuid geplaatst. Het herstel van de hoofdhuid duurt enkele weken. En het kan wel enkele maanden duren voordat de haarproductie helemaal op niveau is!

Haartransplantatie FUE

De FUE of Follicular Unit Extraction is een haartransplantatie techniek waarbij er geen reep hoofdhuid wordt verwijderd en er wordt ook geen bandvormig litteken gevormd. De haarwortels worden onder lokale verdoving van de hoofdhuid uitgenomen. De wondjes genezen onder de vorm van kleine witte puntvormige littekens.

De FUE haartransplantatie is aangewezen bij mannen en vrouven voor het opvullen van inhammen, densiteitsverhogingen, littekencorrectie en het herstel van wenkbrauwen. Voor mannen is FUE aangewezen voor het corrigieren van kale pleken in baard en snor.

Haartransplantatie en complicaties

Omdat lichaamseigen haarzakjes gebruikt worden, zijn afstotingsreacties zo goed als uitgesloten. Ook infecties zijn zeldzaam. De patiŽnt moet zich voor 5-10 dagen uit de openbaarheid terugtrekken. Een postoperatief verband is niet nodig. Ongeveer 2-3 dagen na de ingreep kunnen zwellingen op het voorhoofd en bij de ogen optreden. Gevoeligheid in het implantatiegebied en ook boven het donorgebied is enkele weken en maanden mogelijk. Na de genezing en het loskomen van de wondkorst treedt een tijdelijke uitval van de getransplanteerde haren op. De echte haargroei begint 2-3 maanden na de operatie.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - permanent ontharen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test